Дієтолог розповіла, у якому вигляді сало найкорисніше
Сало - національний український продукт, який люблять багато людей. Попри те, що це не тільки смачний, але і дуже корисний продукт - вживати його можна не у всьому вигляді.
Про це повідомила терапевт та дієтолог Аліна Іванова в Instagram.
Чи корисне сало
Сало містить у собі багато насичених жирів. Тому вживання у великих кількостях може негативно впливати на стан здоров'я.
Однак, сало у собі містить жиророзчинні вітаміни, такі як А, Е, Д та К. Також містить важливі мікроелементи, такі як мідь та залізо.
Тому вживання сала у невеликих кількостях може бути навіть корисним для здоров'я.
До того ж в ньому містяться омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які так необхідні для утворення оболонок навколо нейронів та протидії запальним процесам.
Вживання сала сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани, тому що в ньому лецитин. Продукт також містить арахідонову кислоту.
У якому вигляді вживати
Експерт каже, що сало не повинно бути смажене. А краще за все обирати проморожене.
Їсти сало найкраще вранці або в обід, саме в цей час крім корисних речовин ваш організм отримає потужне енергетичне насичення.
Такий продукт краще не їсти людям із серцево-судинними захворюваннями.
Попри високу калорійність, цей продукт сміливо можна вживати щодня, проте, в дуже обмежених кількостях. Середня норма в день на людину - 30-40 грамів.
Раніше ми повідомляли, як вибрати найкорисніше сало і правильно його засолити.
Також ми писали, яке сало абсолютно не підходить для засолювання.