ua en ru

Звичайне боягузтво. Кулеба різко відреагував на відмову ФІФА транслювати промову Зеленського

Звичайне боягузтво. Кулеба різко відреагував на відмову ФІФА транслювати промову Зеленського Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Небажання ФІФА транслювати виступ президента України Володимира Зеленського продемонструвало всьому світу боягузливість керівництва організації.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Instagram.

"Ми зруйнуємо стіну, на якій написано "Спорт поза політикою". Відмова ФІФА показати заклик президента України до світу перед фіналом ЧС у черговий раз виявив лицемірство під назвою "Спорт поза політикою". Але ми зруйнуємо цей Карфаген", - зазначив Кулеба.

За його словами, світові спортивні організації та функціонери надто довго прикривалися цією фразою. Насправді за нею завжди стояла і стоїть звичайна боягузтво.

"Коли мені розповідають, що російські та білоруські спортсмени нібито не несуть відповідальності за злочини своїх країн і мають бути допущені до змагань — я питаю: "А як тоді бути зі 184 українськими спортсменами, які вже не братимуть участі в жодних змаганнях, бо їх убила Росія?", - додав міністр.

Він також наголосив, що за цей рік Україна розбила багато стін у свідомості іноземців: щодо постачання зброї, запровадження санкцій, загалом сприйняття війни. Також українцям вдасться зруйнувати стіну байдужості та лицемірства світових спортивних організацій до злочинної агресії Росії.