ua en ru

В ЗСУ заявили про успішну атаку на Чонгарський міст

В ЗСУ заявили про успішну атаку на Чонгарський міст Фото: ЗСУ знову атакували Чонгарський міст (росЗМІ)

Українські військові сьогодні завдали ще одного удару по мосту в Чонгарі, який сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ

"Сили оборони успішно завдали удару по Чонгарському мосту вранці 29 травня", - йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій.

Однак військові не розголошують ні подробиць атаки, ні її наслідків.

Атаки на Чонгарський міст

Сьогодні вдень херсонський колаборант Володимир Сальдо заявив про нібито відбиття української атаки на залізницю в Чонгарі. Сальдо розповів, що на залізницю, яка сполучає Крим з Херсонською областю, летіло аж 12 ракет Storm Shadow і всі вони нібито були збиті російською ППО.

Водночас він все ж зазначив, що залізниця зазнала пошкоджень від уламків, але пошкодження нібито відразу ж усунули. Проте місцеві Telegram-канали повідомляли про кілометрові затори на виїзд з Криму через Чонгар та публікували відповідні фото.

Зазначимо, що це вже друга атака ЗСУ на мости в Чонгарі. Вперше по залізничному та автомобільному мостах в Чонгарі прилетіли 22 червня.

Російські окупанти одразу заявили про те, що наші військові нібито завдали удару далекобійними ракетами Storm Shadow. Однак пізніше в Генштабі теж підтвердили застосування ракет Storm Shadow для удару по мостах в районі Чонгару.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.