ua en ru

ЗСУ просуваються на півдні та сході, а росіяни намагаються наступати, - Маляр

ЗСУ просуваються на півдні та сході, а росіяни намагаються наступати, - Маляр Фото: заступник міністра оборони України Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сили оборони поступово просуваються на лінії фронті на півдні та сході. Тим часом російські окупанти намагаються наступати на декількох напрямках.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її повідомлення в Telegram.

Ситуація на сході

Українські військові продовжують рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. Є певні просування.

При цьому на північному фланзі тривають бої без зміни положень. На Бахмутський напрямок ворог зараз стягує додаткові сили і засоби.

У самому місті Бахмут тривають обстріли з обох сторін. Там окупанти інтенсивно обстрілюють в тому числі з великокаліберних кулеметів, ПТУРів, а також розгорнули систему спостереження.

На Куп‘янському та Лиманському напрямках російські загарбники поводяться активно. Сьогодні було декілька спроб наступати, але зазнав невдач та поніс втрати.

На Авдіівському напрямку тривають бої. Росіяни безуспішно намагаються наступати. Але українські оборонці не залишають їм жодного шансу.

На Мар‘їнському напрямку російські загарбники сьогодні збільшили штурмові дії із застосуванням техніки - танки, БМП. Але безуспішно. Сили оборони відбили всі штурми та відчутно знищили ворожий наступальний потенціал.

Ситуація на півдні

Сьогодні українські військові поступово, але впевнено просуваються на Бердянському і Мелітопольському напрямку.

По всіх напрямках наступу тривають бої.

"Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів. Але всі деталі - тоді, коли дозволить безпека операцій", - зазначила Маляр.

Контрнаступ ЗСУ

Нещодавно окупанти заявили, що їхні війська нібито змусили ЗСУ відступити на кілька кілометрів, покинувши при цьому три невеликі населені пункти. При цьому у Силах оборони таку інформацію спростували.

Тим часом The New York Times повідомляє, що наступ ЗСУ під Кремінною Луганської області дозволить розірвати логістику росіян. Після цього буде можливість зайти у тил Бахмута.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.