ua en ru

ЗСУ просунулись на Сватівському напрямку. Сирський розповів про бої на сході

ЗСУ просунулись на Сватівському напрямку. Сирський розповів про бої на сході Фото: командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський (t.me/militarymediacenter)

Українські військові успішно контратакували російських окупантів на Сватівському напрямку. ЗСУ вдалося просунутися на 400 метрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського.

Командувач відвідав українських захисників на передовій та зазначив, що ЗСУ не лише обороняються, але й контратакують.

За словами Сирського, окупанти посилили своє угруповування штурмовими загонами "Шторм Z", які складаються з в'язнів. Росіяни перейшли до наступальних дій районах Максютівка, Новоселівське, Куземівка, Макіївка, Білогорівка, Спірне. Вони намагаються "продавити оборону" українських військ.

Сирський відзначив успішно роботу українських захисників, які в умовах штурмів змогли відкинути ворога та просунутися на різних ділянках.

"Хочу відмітити роботу підрозділу 92 окремої механізованої бригади, який не лише відбив атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакував і на його "плечах" просунувся вперед на 400 метрів", - зазначив генерал.

ЗСУ просунулись на Сватівському напрямку. Сирський розповів про бої на сході

скриншот deepstatemap.live

Також Сирський повідомив, що бійці 80-ої окремої десантно-штурмової бригади тактичними діями звільнили значну ділянку території в районі Іванівського лісу. Ймовірно, мова йде про лісову смугу на Бахмутському напрямку.

Фото: Сирський відвідав ЗСУ на передовій (t.me/militarymediacenter)

Ситуація на фронті

За даними українських військових, Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Окупанти змогли захопити значну частину міста, проте ЗСУ просуваються на флангах. Раніше Олександр Сирський заявив, що захисники намагаються взяти Бахмут в оперативне оточення.

ЗСУ просунулись на Сватівському напрямку. Сирський розповів про бої на сході

скриншот deepstatemap.live

При цьому у Нацгвардії повідомили, що окупанти на Бахмутському напрямку майже втратили ініціативу та переходять до оборони.

Як заявили у Генштабі ЗСУ, на фронті за минулу добу відбулося 23 бойових зіткнення. Актині бої, як і раніше, точаться на сході.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.