ua en ru

У ЗСУ формують батальйон із росіян: подробиці

У ЗСУ формують батальйон із росіян: подробиці Фото: ілюстративне фото (GettyImages)

ЗСУ сформували батальйон солдатів, який повністю складається з громадян Росії. Це охочі боротися проти вторгнення диктатора Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloоmberg.

Батальйон "Сибір" об'єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії, які подорожували третіми країнами, бо хотіли приєднатися до української армії, за словами офіційних осіб у їхньому тренувальному таборі.

До нього входять люди з таких груп, як якути та буряти з великого російського регіону Східного Сибіру, які заявили, що хочуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети.

“Якщо люди хочуть боротися за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму чому б і ні? Це їхній вибір, і це показує, що не всі росіяни підтримують Путіна”, - сказав їхній український інструктор та командир із позивним Батя.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про підтримку України, солдати є частиною регулярної української армії та очікують, що їх дуже скоро відправлять у бій.

В Україні заявили, що розраховують залучити більше громадян Росії, особливо представників національних меншин, до участі у війні проти Путіна. Бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку безпеки, щоби переконатися, що вони є прихильниками України, потім підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні для захисту своєї особи.

"Усі члени батальйону чисельністю 60 осіб є добровольцями, і жоден з них не набраний з-поміж російських військовополонених. Українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав", - заявив представник української. армії.

Раніше ми повідомляли про нічний обстріл російськими військами Хмельницької області. Є руйнування та постраждалі.