ua en ru

У Зеленського про зустріч Путіна з Сі Цзіньпіном: Росія покладала значно більші сподівання

У Зеленського про зустріч Путіна з Сі Цзіньпіном: Росія покладала значно більші сподівання Фото: китайський лідер Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін (GettyImages)

Російський диктатор Володимир Путін покладав значно більші сподівання на результати візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника керівника Офісу Президента Ігора Жовква в ефірі телемарафону.

За словами Жовкви, керівництво РФ не досягло бажаних результатів, які покладало на візит глави Китайської Народної Республіки.

"Думаю, що Путін покладав значно більші сподівання на результати цього візиту для себе, для Росії. Та навіть половина, а, може, навіть, і дві третини цих результатів (сподівань - ред.) не виправдались для Росії. Дійсно, ніякого військового союзництва чи партнерства, ніяких нових контрактів на постачання тих чи інших видів озброєння, ніякої чіткої позиції на підтримку Росії китайським лідером зайнято не було", - сказав він.

На думку заступника керівника ОП, Росія на маючи перемоги на полі бою проти України, намагалася здобути перемогу на дипломатичному фронті, проте не отримала навіть її.

"Китай, я думаю, не може дозволити Росії шантажувати весь світ і себе питанням ядерної безпеки. Тому чому б Пекіну, наприклад, не взяти співкоординацію, співлідерство в пункті норм один, де йдеться про ядерну безпеку", - додав він.

Нагадаємо, 20 березня лідер Китаю прилетів до Москви.

Всі подробиці щодо поїздки лідера КНР до Росії можна дізнатись в матеріал РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.