ua en ru

Зеленський до з'ясування обставин падіння Іл-76 у РФ вніс зміни у плани, - джерела

Зеленський до з'ясування обставин падіння Іл-76 у РФ вніс зміни у плани, - джерела Фото: Володимир Зеленський, президент України (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський до з'ясування обставин сьогоднішнього падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області вніс зміни у заплановані заходи, зокрема по регіональній поїздці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в Офісі президента та обласних військових адміністраціях.

Глава держави скасував регіональну поїздку до центральних областей.

Крім того, Зеленський заборонив призначати на завтра, 25 січня, зустрічі для привітань зі своїм днем народження.

Падіння Іл-76 в Бєлгородській області

Нагадаємо, 24 січня стало відомо, що в Корочанському районі Бєлгородської області РФ впав військово-транспортний літак Іл-76. Джерела РБК-Україна повідомляють, що судно перевозило ракети для ЗРК С-300.

При цьому в Росії стверджують, що нібито на літаку були 65 полонених, а також 6 членів екіпажу та 3 супроводжуючих. Росіяни звинувачують Україну у збитті літака.

В Україні відреагували на заяви росіян, українців закликали не розповсюджувати фейки до офіційних заяв.

Пізніше з'явилася заява Генерального штабу на тлі інформації про падіння Іл-76 під Бєлгородом. У повідомленні йшлося про те, що ЗСУ і надалі будуть вживати заходів контролю за повітряним простором на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що запланований на сьогодні обмін військовополоненими не відбувся, хоча українська сторона свою частину домовленостей виконала. Також у розвідці зазначили, що безпеку українських захисників, згідно домовленостей, повинна була забезпечити російська сторона.

Детальніше про те, що відомо про падіння Іл-76 у Бєлгородській області - читайте у матеріалі РБК-Україна.