ua en ru

Зеленський про ордер на арешт Путіна: рішення, з якого почнеться історична відповідальність

Зеленський про ордер на арешт Путіна: рішення, з якого почнеться історична відповідальність Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Видача ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна є рішенням, з якого почнеться історична відповідальність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

"Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей - незаконному переміщенні тисяч наших дітей на російську територію", - йдеться у заяві.

Зеленський заявив, що здійснити таку злочинну операцію було б неможливо без наказу вищого керівника РФ.

"Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах - усе це очевидно російська державна політика, державні рішення, державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави", - додав президент.

Він подякував команді прокурора Каріма Хана та Міжнародному кримінальному суду та всім у світі, хто допомагає Україні боротися за справедливість. Глава держави розповів, що наразі вдалося повернути трохи більш як 300 дітей з усіх, які були вивезені силою, вкрадені з України.