ua en ru

Зеленський і Путін можуть відвідати Туреччину, - Hürriyet

Зеленський і Путін можуть відвідати Туреччину, - Hürriyet Фото: Реджеп Тайіп Ердоган, Володимир Зеленський та Володимир Путін (колаж РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський і російський диктатор можуть відвідати Туреччину. Це станеться після інавгурації турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на кореспондента турецької газети Hürriyet Ханде Фірат.

Як передає журналістка, першим до Туреччини приїде Путін. Це буде його перший візит до Туреччини з 2020 року.

Раніше глава Кремля мав приїхати до Туреччини 27 квітня, щоби взяти участь у відкритті атомної електростанції "Аккую", яку будував "Росатом", але візит так і не відбувся.

Також видання повідомляє про запланований візит президента України Володимира Зеленського, це буде перший візит українського лідера до Туреччини за час війни.

За словами Ханде Фірат, візити відбудуться вже після інавгурації Ердогана, яку заплановано на 3-4 червня. А однією з тем стане зернова угода, в якій Туреччина є посередником разом з ООН.

Посередницька роль Туреччини

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни Туреччина активно пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні.

Однією із найбільших умовно "перемог" Анкари у своїх намаганнях стало те, що за її участі вдалося налагодити експорт українського продовольства, яке на початку війни блокувала РФ.

Зазначимо, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово пропонував Зеленському і Путіну зустрітися, а як майданчик для переговорів пропонував територію Туреччини.

Натомість у Кремлі завжди ухиляються від прямого питання на готовність до таких переговорів, постійно заявляючи про необідність ретельної підготовки та "виконання їх умов".

Сам же президент України Володимир Зеленський нещодавно відповів, чи готовий зустрітися з російським диктатором. Він зазначив, що це може статися лише після виведення військ РФ з України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.