ua en ru

Зеленський хоче поговорити з прем'єр-міністром Індії, - МЗС

Зеленський хоче поговорити з прем'єр-міністром Індії, - МЗС Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський хоче провести телефонну розмову з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову в інтерв'ю телекомпанії CNBC TV18.

Індійська газета Hindu повідомила, що Джапарова закликатиме Індію надіслати "рішуче послання до миру" російському диктатору Володимиру Путіну, який відвідає Індію в липні для участі в саміті Шанхайської організації співробітництва.

"Ми вважаємо, що активізація політичного діалогу на найвищому рівні є першим кроком до цієї великої мети. Мій президент просить телефонної розмови з прем'єр-міністром. Ми з нетерпінням чекаємо колись зустріти його в Києві", - сказала вона.

Джапарова також зазначила: Україна очікує, що Індія, яка цього року головує у G20, запросить офіційних осіб Києва взяти участь у заходах G20 та активізувати політичний діалог.

Нагадаємо, Джапарова перебуває з дводенним візитом в Індії.

Раніше повідомлялося, що Україна хоче попросити в Індії обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.