ua en ru

Зеленський про блокаду кордону поляками: ми вже знайшли альтернативні маршрути

Зеленський про блокаду кордону поляками: ми вже знайшли альтернативні маршрути Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Україна змогла знайти вихід з ситуації, яка пов'язана з блокуванням кордону польськими фермерами.

Про це розповів президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю.

Президент зауважив, що лунали заяви з боку польської сторони щодо того, що кордон буде розблоковано. Однак поки підтвердження цьому немає - Україна напрацьовує альтернативі шляхи.

"Ми побудували кілька шляхів в обхід цьому блокуванню, і це працює. Краще було б через Польщу, дешевше був би транзит деяких товарів. Але ми повинні виходити з того, де ми знаходимось. В нас потужно працює море, Дунай, обхід - ми почали працювати через Молдову і Румунію", - розповів він.

Блокада кордону

Нагадаємо, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. Пункти пропуску блокують фермери. Аграрії заявили, що продовжать протести на кордоні до кінця квітня.

Проте нещодавно розблокували низку пунктів пропуску на кордоні з Україною. Хоча протестувальники погрожують, що скоро відновлять блокаду на деяких КПП.

Нещодавно Україна разом з Польщею та ЄС провела переговори щодо розв'язання зернового питання. За підсумками зустрічі прем'єр України Денис Шмигаль заявив, що Київ має п'ять кроків, спрямованих на вирішення проблеми.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.