ua en ru

Залужний обговорив постачання військової допомоги Україні з командувачем ЗС США в Європі

Залужний обговорив постачання військової допомоги Україні з командувачем ЗС США в Європі Фото: Велерій Залужний зателефонував генералу Крістоферу Каволі (колаж РБК-Україна)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Валерія Залужного.

"Напередодні засідання контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн" провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі", - написав Залужний.

Головокомандувачі обговорили питання постачання міжнародної військової допомоги Україні та підготовки українських підрозділів на території країн-партнерів. А також Залужний поділився оцінками оперативної обстановки на фронті й планами стосовно подальших дій.

"Вдячний генералові Каволі за глибоке розуміння ситуації і значні зусилля з наближення нашої перемоги, баченням якої я поділився сьогодні з моїм співрозмовником. Перемога України означатиме не тільки звільнення її територій, але й створення таких умов і таких Збройних Сил, які не дадуть росіянам змоги будь-коли у майбутньому напасти на нашу державу", - зазначив головокомандувач ЗСУ.