ua en ru

На Закарпатті викрили підприємство, яке шило спортивну форму для Росії

На Закарпатті викрили підприємство, яке шило спортивну форму для Росії Фото: на Закарпатті викрили підприємство, яке шило спортивну форму для Росії (Getty Images)

На одному із підприємств Закарпаття приховано виготовляли зимові лижні куртки італійського бренду Vist із символікою Російської Федерації для національної збірної з лижного спорту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Закарпатської обласної військової адміністрації Віктора Микиту.

Власником підприємства виявився громадянин Італії. Замовником одягу була організації "RUSSIA SKI TEAM".

"Цю протиправну діяльність виявили, задокументували та припинили працівники Національної поліції. Дякую правоохоронцям за оперативне реагування на потенційні загрози й недопущення протиправної діяльності в інтересах окупанта", - додав Микита.

Що кажуть в МВС

"Під час обшуків у швейному цеху було знайдено 150 таких курток. Слідчі дії тривають", - повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Що кажуть в СБУ

Згідно з даними слідства, майстерня виготовила й поставила до Росії більше 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку.

Аби приховати нелегальні поставки, "маршрут" протягав через одну з європейських країн, де знаходився власник закарпатської швейної фабрики. Останній також займався укладенням відповідних договорів з російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до Росії.

"Для забезпечення виробничого процесу у швейному цеху він залучив керівницю цього підприємства. Виконанням російського "замовлення" займалось не більше 5 швей, яких відбирали серед "довірених" осіб", - додає СБУ.

Зокрема швачки проходили "інструктаж" щодо нерозголошення факту співпраці на користь Росії серед знайомих, родичів та інших.

В межах кримінального провадження, розпочатого розслідування за ст. 110-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає 10 років в'язниці.

Фото: на Закарпатті викрили підприємство, яке шило спортивну форму для Росії (t.me/SBUkr/10333)