ua en ru

На Закарпатті депутат облради нібито зобразила карту області у кольорах прапора Угорщини

На Закарпатті депутат облради нібито зобразила карту області у кольорах прапора Угорщини Фото: на Закарпатті депутат облради зобразила карту області у кольорах прапора Угорщини (wikipedia)

Депутат Закарпатської обласної ради від партії КМКС (партія угорців України) Юдіта Петеї опублікувала карту області у кольорах прапора Угорщини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Мукачево.net".

Повідомляється, що депутат опублікувала карту з квітами угорського прапора, а також із текстом на угорському "Боже, зберігай Закарпаття".

На Закарпатті депутат облради нібито зобразила карту області у кольорах прапора Угорщини

Видання наголошує, що цей інцидент стався на тлі її поривів зі звинуваченнями про "утиски етнічних угорців" у Закарпатській області.

Пізніше чиновниця видалила пост із проорбанськими наративами.

Оновлено. Депутат назвала публікацію у ЗМІ "фейком", який нібито "створив і поширив" ще один народний обранець із Закарпаття Віктор Балога.

"Фейк, який створив і поширив цей російський манкурт на мене про нібито викладене мною зображення Закарпаття в соцмережах у вигляді угорського прапора, лише демонструє його ксенофобське та сексистське нутро", - написала Петєї у Facebook.

Вона також звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням "зупинити антиукраїнську діяльність Віктора Балоги, яка дискредитує Україну на міжнародній арені та дестабілізує ситуацію у мирному Закарпатті".