ua en ru

Захоплювали Маріуполь та Волноваху: ще 10 бойовиків отримали по 15 років тюрми

Захоплювали Маріуполь та Волноваху: ще 10 бойовиків отримали по 15 років тюрми Ілюстративне фото: 10 бойовиків отримали по 15 років тюрми (Віталій Носач, РБК-Україна)

Ще десятьох зрадників, які вступили до окупаційних угруповань Росії та воювали проти України, засудили до 15 років ув’язнення. Серед них снайпери та кулеметники, які обстрілювали позиції ЗСУ на східному фронті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що зловмисники потрапили у полон українських військових під час жорстоких боєзіткнень у районах Бахмута, Марʼїнки, Красногорівки та селища Нескучне у Донецькій області.

За даними слідства, засуджені - мешканці зі сходу України, які на початку повномасштабної війни добровільно приєднались до підрозділів Південного військового округу ЗС країни-агресора.

Перебуваючи у рядах окупантів, вони брали безпосередню участь у захопленні Маріуполя та Волновахи. Також вони спільно з найманцями з ПВК "Вагнера" штурмували Бахмут, Кліщіївку та Новомайорськ у Донецькій області.

До того ж, окупанти залучали своїх поплічників до риття окопів, встановлення мінних загороджень та облаштування блокпостів на тимчасово захоплених ділянках українських доріг.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1 та 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).