Яйця - це основа багатьох страв, хай то недільний бранч чи швидкий обід на ходу. Але будьмо чесними, вони легко можуть стати занадто прісними або просто не вдатись.
Про незвичайний інгредієнт, який не тільки підсилить смак, а й додасть усій страві яскравого кольору, розповідає РБК-Україна з посиланням на Food Republic.
Невелика порція соку з банки маринованого буряка додає інакше блідим яйцям яскраво-рожевого відтінку, а також солодкого, пікантного, злегка землистого смаку, який просто ідеально пасує.
Незалежно від того, чи ваші яйця яєчня-бовтанка (скрембл), чи яєчня-глазунья, ложка бурякового соку, полита зверху, миттєво додає кольору та трохи пікантності.
Щоб додати його до яєчні-бовтанки, готуйте яйця на вершковому маслі або олії, як зазвичай. Коли вони майже готові, влийте близько столової ложки маринованого бурякового соку. Обережно перемішуйте, доки яйця повністю не застигнуть, і ви отримаєте страву, яка виглядає та смакує як справжній делікатес.
Яєчня-бовтанка також може містити буряк без маринування, якщо вам не до вподоби маринований варіант. Таку страву можна приготувати зі свіжим або запеченим буряком, обсмаживши невеликі шматочки буряка на сковороді до м'якості, а потім додавши збиті яйця та готуючи до застигання.
Окрім посилення смаку, буряк наповнений користю для здоров'я. Він багатий на антиоксиданти та нітрати, які можуть допомогти покращити кровотік та підтримати функцію мозку.
Вас може зацікавити