ua en ru

Вже не так категорична. Туреччина пом'якшила позицію щодо вступу Швеції до НАТО

Вже не так категорична. Туреччина пом'якшила позицію щодо вступу Швеції до НАТО Фото: Ібрагім Калин, офіційний представник президента Туреччини (flickr by World Economic Forum)

Туреччина чекає від Фінляндії та Швеції повного виконання меморандуму для членства в НАТО. Скандинавські країни досягли певного прогресу.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Hurriyet, про це заявив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин.

За його словами, деякі кроки, які зробили Швеція та Фінляндія для виконання меморандуму, є задовільними, але весь процес ще не завершено.

Калин додав, що Стокгольм пообіцяв більш ефективно працювати з законом, який є однією з умов схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО.

"Ми продовжуватимемо уважно стежити за кроками, пов'язаними з боротьбою з тероризмом. Ми висловили нашу рішучість. Наші відповідні підрозділи обмінялися докладною інформацією зі своїми колегами. Ми чітко заявили. Ми виступаємо за повне виконання угоди. Ми підтримуємо рішення НАТО про розширення", - наголосив представник президента Туреччини.