ua en ru

Ворог не просувається: у листопаді ЗСУ звільнили близько 200 населених пунктів на півдні

Ворог не просувається: у листопаді ЗСУ звільнили близько 200 населених пунктів на півдні Фото: заступник міністра оборони України Ганна Маляр (facebook.com/ganna maliar)

Наступ Збройних сил України триває по кількох напрямках. Від початку листопада українські захисники на півдні звільнили близько п'яти тисяч квадратних кілометрів та близько 200 населених пунктів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова заступника міністра оборони України Ганни Маляр у телемарафоні.

"Зараз сили оборони просуваються по декількох напрямках поступово. Це можна говорити щодо Харківської області, Луганської та півдня. За листопад на півдні звільнено близько п'яти тисяч квадратних кілометрів та близько 200 населених пунктів", - повідомила Маляр.

Водночас вона наголосила, що ворог, який просунувся вглиб територій, продовжує завдавати ударів по звільнених населених пунктах.

Найзапекліші бої, за словами Маляр, тривають на Донеччині, де щодня відбувається по кілька десятків атак ворога.

"Водночас, українські ЗСУ дуже впевнено обороняють кордони. Тобто ворог не просувається на жодний сантиметр. Так, там запеклі страшні бої, ціна дуже висока, але ворог не просувається", - повідомила Маляр.

Вона також відзначила, що завдяки тому, що на сході ЗСУ вдається утримувати велику кількість ворога, це в свою чергу дозволяє українським військовим відпрацьовувати південь.

На півночі активних бойових дій немає, водночас спостерігається рух російської техніки та особового складу на території Білорусі. Маляр запевнила, що Україна готова до будь-якого розвитку подій на півночі.