ua en ru

Ворог другу добу зосереджений на аеророзвідці й артобстрілах: яка ситуація на півдні

Ворог другу добу зосереджений на аеророзвідці й артобстрілах: яка ситуація на півдні Фото: Наталія Гуменюк, речниця Сил оборони півдня України (Getty Iamges)

На півдні України продовжується контрбатарейна боротьба. Ворог другу добу не проводить штурмових дій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сил оборони півдня України.

"Спостерігаємо у ворога глибоку задумливість. Протягом двох діб немає штурмових дій. Якщо говорити про загальну статистику минулої бойової доби, це понад 50 окупантів знищено, близько 40 саме навколо Кринок. Ворог навіть у своїх пабліках визнає те, що фортифікаційні споруди Правого берега потужні, украпленість висока й просунутись туди вони шансів не мають", - розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Як пише пресслужба, наразі ворог концентрує зусилля на проведенні аеророзвідки, артилерійських обстрілах, а також застосуванні великої кількості ударних дронів різних типів.

За словами Гуменюк, логістика ворога ускладнена, оскільки військові продовжують розширювати сектор свого впливу.

"Ми говорили про необхідність зачищення смуги у 20-30 кілометрів для того, щоб полегшити життя правого берега, щоб туди не могла досягати артилерія ворожа. За минулу добу мінус 10 артилерійських установок ворога, ми продовжуємо їх відкидати. Але треба визнати - вони мають потужний ресурс для поновлення на цих позиціях, тому в нас ще багато роботи", - додала речниця Сил оборони півдня.

Яка ситуація на фронті

Протягом минулої доби, 9 березня, згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), відбулося 73 бойових зіткнення. Ворог знизив інтенсивність штурмових дій на Авдіївському та Новопавлівському напрямках у Донецькій області.

Як пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Наші воїни стримують ворога в районі Кринок, а противник зміг просунутися на захід від Авдіївки та на захід від Кремінної.