ua en ru

Вночі окупанти обстріляли гуртожиток у Херсоні: двоє загиблих, 5 поранені

Вночі окупанти обстріляли гуртожиток у Херсоні: двоє загиблих, 5 поранені Фото: вночі окупанти били по Херсону: двоє загиблих, 5 поранені (Getty Images)

Російські війська вночі масово обстріляли Херсон у ніч проти 21 вересня. Двоє людей загинули, 5 поранених.

Детальніше - у матеріалі РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела:Telegram-канал голови Херсонської МВА Романа Мрочка, Telegram-канал голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, Telegram-канал Херсонської обласної прокуратури.

"Внаслідок нічних обстрілів Херсона армією рф попередньо постраждали 7 людей: 2 - загинули, 5 - поранені", - розповів він.

За словами Мрочка, ворог бив по житлових кварталах.

"Пошкоджені приватні і багатоквартирний будинки, горіли автівки. Інформація уточнюється", - додав він.

Оновлено. Як розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, станом на цю годину відомо про двох загиблих мирних жителів. Їхні особи зараз встановлюються.

"Близько 3:40 армія рф вкрила вогнем житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитка, коли люди ще спали", - написав він.

Крім того, за його словами, 61-річна херсонка госпіталізована у важкому стані.

"До лікарні доправили двох жінок 44 і 57 років, а також 49-річного чоловіка. У них травми середньої важкості. 81-річна жителька отримала медичну допомогу на місці", - додав Прокудін.

Прокудін трохи пізніше уточнив, що загиблі внаслідок нічного російського терору - двоє чоловіків віком 29 та 41 рік. Вони перебували всередині гуртожитку, в який поцілили окупанти.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Під прицільний вогонь потрапили житлові будинки, а також нежитлові приміщення та один із навчальних закладів обласного центру", - додали у відомстві.

Вночі окупанти обстріляли гуртожиток у Херсоні: двоє загиблих, 5 поранені

Вночі окупанти обстріляли гуртожиток у Херсоні (t.me/phogovua)

Обстріли Херсона

Херсон було звільнено від окупантів у листопаді минулого року. При цьому з огляду на те, що частина Херсонської області продовжує бути захопленою російськими військами, обласний центр постійно обстрілюється з танків та артилерії. Наприклад, 18 вересня російські загарбники обстріляли мікрорайон Острів у Херсоні. Внаслідок атаки постраждав чоловік.

А 19 вересня загарбники обстріляли тролейбус у Херсоні. Через обстріл загинув старший сержант поліції, ще двох пасажирів поранено.