ua en ru

Включно з Кримом. ЗСУ сподіваються відвоювати всі території вже у 2023 році

Включно з Кримом. ЗСУ сподіваються відвоювати всі території вже у 2023 році Фото: ЗСУ сподіваються відвоювати всі території вже у 2023 році (GettyImages)

В плани українських військ входить звільнення всіх окупованих територій, включно з Кримом. Можливо, це станеться вже в наступному році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача ОК "Південь", генерала-майора Андрія Ковальчука в інтерв'ю британському каналу Sky News.

При цьому генерал акцентував, майбутні цілі України та напрямки для наступів українських військових поки що тримаються в секреті.

"Крим - це обов'язково - це лише питання часу...Ми повернемо кожен квадратний сантиметр нашої території. Хотілося б вирішити всі питання цього року. Але я вірю, що наступного року ми все доведемо до логічного завершення", - заявив Ковальчук.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, що беззаперечно вірить у перемогу України у боротьбі з російською агресією, але для цього ЗСУ потрібні ресурси.

Додамо, що очільник ГУР МО Кирило Буданов раніше заявив про вирішальний період війни, і висловив упевненість "що Україна здобуде повну перемогу над ворогом та звільнить усі окуповані землі".

За його словами, "взимку війна значною мірою стихне", а ось після цього почнеться завершення цього конфлікту, виходом на першому етапі на кордони країни станом на 1991 рік.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.