ua en ru

Виплати військовим та їх сім'ям. Рада підтримала важливий законопроект

Виплати військовим та їх сім'ям. Рада підтримала важливий законопроект Фото: український військовий (GettyImagеs)

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект №9638 щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб.

Як повідомляє РБК-Україна, про це у своєму Telegram-каналі написав нардеп Ярослав Железняк.

Законом пропонується збереження грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин, та можливість виплати їхнім сім’ям.

Його підтримали 283 нардепи.

У документі передбачено

  • уточнення порядку виплати грошової компенсації військовим та поліцейським за невикористані дні відпусток;
  • уточнення порядку виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі військових та поліцейських;
  • спрощення порядку виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Доплати військовим

Нагадаємо, після початку війни в Україні виплачували додаткову грошову винагороду військовим, які не беруть участь у бойових діях, у розмірі 30 тисяч гривень. Але з 1 лютого 2023 року такі щомісячні виплати скасували.

Верховна рада 10 квітня підтримала повернення надбавки військовим, поліцейським, службі цивільного захисту у розмірі 30 тисяч гривень.

Але в Раді вирішили не проходити всі процедури цього закону і не спрямовувати закон на підпис президенту Володимиру Зеленському. Натомість створили робочу групу для вирішення питань та підготували відповідний законопроект.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.