Ваші банани чорніють за день? Секрет, який продовжить їм життя до 2 тижнів
Фото: Де краще зберігати банани (Freepik)
Банани достигають надзвичайно швидко, перетворюючись на коричневі та м'які плоди. Але існує простий спосіб зберігання, який може допомогти їм залишатися свіжими набагато довше.
Про те, як зберегти банани приблизно на 2 тижні жовтими, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Чому банани швидко псуються?
Більшість бананів, що продаються в супермаркетах, зелені, але дуже швидко жовтіють, потрапивши додому. Часто проходить лише день-два, перш ніж з'являться коричневі плями, і багато людей схильні не їсти їх, як тільки вони стають коричневими.
На щастя, є багато способів уповільнити цей процес і зберегти їх свіжими принаймні на два тижні.
Цей процес починається ще в супермаркеті: обирайте банани, які не упаковані в пластиковий пакет. Хоча багато супермаркетів відмовляються від такого типу упаковки, ті, що мають отвори, змушують банани дозрівати набагато швидше.
Банани, як і багато інших фруктів, містять газ етилен, який змушує їх швидко дозрівати. Якщо їх тримати в пластиковому пакеті, цей газ прискорить дозрівання ще більше, що призведе до появи коричневих плям протягом одного-двох днів.
Де не варто зберігати банани і що робити зі "стеблом"?
За словами експерта з гігієни харчових продуктів з High Speed Training, фрукти також не слід зберігати в мисці. Натомість банани слід зберігати на кухонному столі, в ідеалі десь при кімнатній температурі та подалі від вологи, сонячного світла чи теплих температур.
"Будь-яке занадто тепле місце прискорить процес дозрівання, тому уникайте зберігання їх біля духовок або теплих приладів", - зазначив експерт.
Відділення фруктів від грона також може допомогти їм залишатися "у найкращій свіжості" набагато довше. Газ етилен виділяється зі стебла банана, тому, щоб уповільнити вплив газу та уникнути надто швидкого перезрівання, ви також можете загорнути стебла в поліетиленову плівку або харчову плівку.
Це зменшує кількість газу, який зможе поширюватися по фрукту, і, отже, дозволяє їм залишатися свіжішими довше. Якщо це здається занадто обтяжливим, оберіть спеціальну підставку для бананів, так зване "бананове дерево", щоб фрукти були оточені повітрям.
Багато людей також кладуть банани в холодильник, як тільки вони досягнуть піку стиглості. Такі банани можуть зберігатися до "двох тижнів". Але не відмовляйтеся від будь-яких коричневих або перезрілих бананів, оскільки внутрішня частина буде абсолютно нормальною.
Навіть якщо шкірка потемніла, м'якоть всередині залишається солодкою та ідеально підходить для смузі, випічки або вживання у свіжому вигляді.
Вас може зацікавити: