ua en ru

З українського порту вийшло судно з рекордним обсягом вантажу (фото)

З українського порту вийшло судно з рекордним обсягом вантажу (фото) Фото: з українського порту вийшло судно з рекордним обсягом вантажу (facebook.com/oleksandr.kubrakov)

З порту "Південний" вийшло судно CAPTAIN LEONIDAS з рекордним обсягом вантажу. Це найбільше судно, яке заходило в українські порти після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова у Facebook.

Судно CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами вийшло з порту з рекордними 195,7 тисячами тонн української продукції. Довжина цього судна становить 300 метрів, ширина - 50 метрів, дедвейт - понад 203 тисячі тонн.

Станом на 6 квітня українським експортним коридором було транспортовано понад 36 млн тонн вантажів. Як зазначив Кубраков, це вище за показники "зернової ініціативи" за рік існування.

За його словами, українським коридором пройшло вже 1286 суден, які експортували 25 млн тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. Наразі на вхід до портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" очікують 135 судна, які мають експортувати 4 млн тонн вантажів.

Фото: з українського порту вийшло судно з рекордним обсягом вантажу (facebook.com/oleksandr.kubrakov)