ua en ru

Українська влада пообіцяла МВФ прозорий конкурс до наглядової ради "Нафтогазу"

Українська влада пообіцяла МВФ прозорий конкурс до наглядової ради "Нафтогазу" Фото: Меморандум з МВФ передбачає призначення наглядової ради Нафтогазу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українська влада у листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) зобов’язалася провести прозорий і конкурентний відбір до наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Структурний маяк Моніторингової програми буде виконаний до кінця січня 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Ми підтверджуємо нашу тверду впевненість у важливості надійного корпоративного управління на державних підприємствах", - йдеться в листі.

Згідно з документом, буде забезпечене, щоб державні підприємства працювали незалежно від уряду, у тому числі шляхом збереження більшості незалежних членів у їхніх наглядових радах

"Ми зобов'язуємося до кінця січня 2023 року призначити та привести у повністю робочий стан наглядову раду НАК "Нафтогаз" на основі прозорих і конкурентних процедур відбору", - зазначається в документі.

Крім того, українське керівництво обіцяє "утриматися від будь-яких рішень, які підриватимуть систему корпоративного управління, а також управління на ключових державних підприємствах, у тому числі в енергетичному секторі".

Меморандум з МВФ підписали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Андрій Пишний.