ua en ru

Україна організувала перший евакуаційний рейс з Ізраїлю, - посол

Україна організувала перший евакуаційний рейс з Ізраїлю, - посол Фото: посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук (Getty Images)

Україна організувала перший евакуаційний рейс для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що посольство надає допомогу найбільш вразливим верствам населення. Йдеться про громадян, які перебували на лікуванні, громадян з дітьми, які приїхати тимчасово, туристів, у яких скасували рейси.

"Перший евакуаційний рейс на 200 квитків ми вже фактично розповсюдили по поміркованій ціні, "довоєнній", умовно кажучи, на Румунію на суботу", - сказав посол.

Корнійчук зазначив, що, скоріше за все, ще один рейс будуть планувати на неділю.

За його словами, загальна кількість людей, які звернулися до посольства з проханням допомогти з евакуацією, становить близько тисячі осіб.

Українці в Ізраїлі

Після нападу 7 жовтня терористів ХАМАС на Ізраїль в МЗС України підтвердили, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

Ще шестеро українців вважаються безвісти зниклими в Ізраїлі. Також підтверджено дані про поранення дев'ятьох наших громадян.

В МЗС повідомили, що близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, а 170 громадян хотіли б евакуюватися з Сектора Газу.

При цьому українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.