ua en ru

Україна доставила вже 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі

Україна доставила вже 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі Фото: Україна доставила вже 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі (t.me/V_Zelenskiy_official)

У рамках програми Grain From Ukraine Україна доставила 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram президента України Володимира Зеленського.

"Завдяки спільним зусиллям України, країн-партнерів та WFP вдалося реалізувати поставки 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі", - написав Зеленський.

Як повідомляється, 15 лютого у Чорноморську почалась загрузка судна Mv Valsimitis 25 тисячами тонн зерна для Кенії. Також прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану та Нігерії.

Зазначено, що кожне судно із зерном, відправлене у межах Grain from Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей.

За словами президента, для підсилення зернової ініціативи до Групи з питань запобігання голоду приєдналися перші амбасадори - знавці Африканського континенту. Вони допомагатимуть масштабувати реалізацію проекту.

"Україна була і залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки. І продовжуватиме робити свій ключовий внесок", - підкреслив глава держави.