ua en ru

Удар по Харкову: вже відомо про трьох жертв та п'ять постраждалих

Удар по Харкову: вже відомо про трьох жертв та п'ять постраждалих Фото: через обстріл Харкова 20 березня загинули троє людей (Getty Images)

Через обстріл Харкова 20 березня вже відомо про трьох загиблих та п'ятьох поранених. Окупанти вдарили по друкарні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву начальника Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергія Болвінова в Facebook, поліція Харківської області.

"Троє загиблих та п'ятеро поранених, масштабна пожежа - росіяни знову вдарили по Харкову", - розповів Болвінов.

Зокрема, серед поранених працівники підприємства, двоє з них у важкому стані.

"Триває рятувальна операція та гасіння пожежі. На жаль, кількість жертв та постраждалих може бути більшою. Перебувайте в укриттях - зберігається загроза повторного обстрілу", - додав він.

Окупанти вдарили ракетою, дані про постраждалих різняться

За попередніми даними, удар був нанесений ракетою Х-59. При цьому, повідомляється про чотирьох, а не про п'ятьох поранених.

"Пошкоджений п’ятиповерховий будинок та автомобіль, приміщення приватного підприємства. Постраждали 66, 48, 38 та 47-річні чоловіки. Їх доставили до лікарні.
На місці події працює слідчо-оперативна група, криміналісти, вибухотехніки, рятувальники та медики", - зазначили у відомстві.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Обстріл Харкова

Близько 13:00 20 березня окупанти обстріляли місто. Ударом пошкоджені восьмиповерхівка та виробничий цех в Холодногірському районі.

"Пожежа охопила понад 1000 квадратних метрів. Звичайна типографія, цех з виробництва меблів і лакофарбової продукції", - додав голова слідчого управління.

Нагадаємо, у Харкові 20 березня пролунав вибух. Пізніше з'ясувалося, що окупанти вкотре вдарили по одному з районів Харкова. Наразі вже зафіксовано "приліт" в одному з них. Під завалами можуть бути люди. Пізніше стало відомо про попадання в Холодногірському районі, постраждалих і сильну пожежу.