ua en ru

Туреччина може дозволити військам США пройти через Босфор, щоб забрати збитий дрон

Туреччина може дозволити військам США пройти через Босфор, щоб забрати збитий дрон Фото: міністр оборони Туреччини Хулусі Акар (Getty Images)

Туреччина обговорює можливість "відкрити" Босфор для військових США, щоб забрати дрон MQ-9 Reaper, який збила російська авіація.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Він зазначив, що Туреччина стежить за ситуацією, а також підтримує діалог.

"Як вам відомо, такий інцидент стався вчора... Ми уважно стежимо за подією. У нас є різні контакти", - сказав міністр.

Акар наголосив, що Туреччина виступає за "розумне вирішення" інциденту.

Безпілотник не знайшли

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі підтвердив, що дрон, збитий російським винищувачем, не було піднято з Чорного моря. За словами представників Білого дому, пропелер безпілотника вдарили, в результаті чого він впав у море.

"Я не впевнений, що ми зможемо його відновити. Я маю на увазі, що там, де він впав у Чорне море, дуже, дуже глибоко. Ми все ще оцінюємо, чи можна буде вжити заходів для відновлення", - сказав Кірбі.

При цьому аналітик з питань оборони, професор Майкл Кларк у коментарі Sky News сказав, що інцидент, скоріше за все, був випадковістю через різну швидкість, з якою летіли два літаки.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що російський винищувач Су-27 збив американський дрон MQ-9 Reaper, який вів розвідку в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Крім того, у мережі з'явилися переговори російських військових, які ймовірно, збиралися підняти американський дрон з Чорного моря.

Детальніше про інцидент з дроном MQ-9 Reaper - у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.