ua en ru

Туреччина може допомогти припинити війну в Ізраїлі, - МЗС

Туреччина може допомогти припинити війну в Ізраїлі, - МЗС Фото: ілюстративне фото (GettyImages)
Автор: РБК-Україна

Міністерство закордонних справ Туреччини пропонує свою допомогу у припиненні війни в Ізраїлі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ Туреччини.

МЗС Туреччини засуджує війну. Так вони написали у своїй заяві.

"Ми надаємо великого значення якнайшвидшому відновленню спокою в регіоні і рішуче засуджуємо жертви серед цивільного населення. Наголошуючи, що акти насильства та пов'язана з цим ескалація нікому не принесуть користі, ми закликаємо сторони діяти стримано та утримуватися від необачних кроків", - слова міністерства.

Дипломати готові стати посередниками та зробити свій внесок у припинення вогню.

"Ми завжди готові зробити свій посильний внесок як Туреччина, гарантуючи, що ці події можуть бути взяті під контроль без подальшої ескалації та розповсюдження на ширшу територію. У цьому напрямку ми активно підтримуємо контакти із зацікавленими сторонами", - заявили в МЗС Туреччини.

Туреччина пропонує вирішити питання створення двох держав, для припинення конфлікту. Так вони заявили у своєму зверненні.

Ці сумні події ще раз демонструють важливість бачення рішення щодо створення двох держав. Ми запрошуємо сторони, відмовившись від застосування сили, відповідно до цього бачення, працювати над довгостроковим рішенням без подальших затримок.

Причини конфлікту Ізраїлю та Палестини

Палестина хоче закріпити територіальний статус Західного берега річки Йордан, сектора Газа, Голанських висот та Східного Єрусалиму. Також надати право палестинському народу на самовизначення.

Раніше ми писали, що Ізраїль припиняє постачання електроенергії в Сектор Газа . Навіть при стабільній подачі електрики у Секторі Газа спостерігалися проблеми зі світлом.