ua en ru

Ціни на газ для виробників тепла та бюджетників зафіксують ще на рік

Ціни на газ для виробників тепла та бюджетників зафіксують ще на рік Фото: ціни на газ змінювати не будуть (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів планує продовжити дію фіксованих цін на газ для ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" до 31 березня 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект постанови, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, виробниками теплової енергії було укладено договори постачання природного газу з "Нафтогаз Трейдинг" (постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки), які діють до 30 квітня 2023 року.

"Однак, виходячи з необхідності продовження надання послуг з постачання гарячої води в населених пунктах України, визначення чітких передумов для підготовки до початку нового опалювального періоду 2023/2024 рр., виникла необхідність продовжити постачання природного газу на умовах дії Положення до 31 березня 2024 року", - йдеться в документі.

Зокрема планується продовжити дію наступних тарифів:

  • 7 420 гривень з ПДВ за 1 тисяч кубометрів газу - для обсягу, який використовується для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб.
  • 16 390 гривень з ПДВ за 1 тисячу кубометрів газу - для обсягу, що використовується для виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води бюджетним установам/організаціям та релігійним організаціям, підприємствам, установам та організаціям, що перебувають в управлінні Державного управління справами, та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб.