ua en ru

ЦАХАЛ, завдяки собаці, знайшов ще одну велику мережу тунелів ХАМАС під Газою (відео)

ЦАХАЛ, завдяки собаці, знайшов ще одну велику мережу тунелів ХАМАС під Газою (відео) Ілюстративне фото: ЦАХАЛ, завдяки собаці, знайшов ще один тунель ХАМАС під Газою (GettyImages)

Армія оборони Ізраїлю повідомила про виявлення ще однієї великої мережі тунелів бойовиків ХАМАСу. Момент знаходження потрапив на відео.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Тунель розкопали в південній частині міста Газа. На кадрах видно, як собака із кінологічного підрозділу оглядає підземні переходи.

Мережа довга в сотні метрів, включає командні пункти, складські приміщення та великі зони відпочинку з електрикою, лініями зв'язку та водопостачанням.

ЦАХАЛ виявив тунель після того, як війська та сапери розпочали бій з бойовиками ХАМАСу на головному об'єкті, що належить терористичному угрупованню, у місті Газа, неподалік лікарні аль-Кудс.

Після вбивства кількох бойовиків війська бригади десантників, що діють у тому ж районі, виявили тунельні шахти, що ведуть до великої підземної мережі. Вони виявилися багаторівневими.

Згодом їх зруйнували сапери. Момент потрапив на відео:

Виявлення тунелів ХАМАСу Армією оборони Ізраїлю

Раніше ми писали, що ЦАХАЛ знищив головні тунелі бойовиків у Газі.

Також ми повідомляли, що Ізраїль виявив найбільший тунель бойовиків ХАМАСу. Ним користувалися бойовики для перевезення вантажів.

До слова, ізраїльські військові виявили тунелі та зброю у будинках лідерів ХАМАСу.