ua en ru

Трамп міг завищити свої статки на 3,6 млрд доларів, - генпрокурор Нью-Йорка

Трамп міг завищити свої статки на 3,6 млрд доларів, - генпрокурор Нью-Йорка Фото: колишній президент США Дональд Трамп (GettyImages)

Колишній президент США Дональд Трамп в період між 2011 і 2021 роками міг завищити свої статки на 3,6 млрд доларів. Це на 1,4 млрд доларів більше, ніж передбачалось раніше.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Прокурори під керівництвом генпрокурорки Нью-Йорка Летіції Джеймс залучили експертів до проведення ще однієї перевірки махінацій Трампа зі статками. Виявилось, що він міг завищити їх на суму від 1,9 до 3,6 млрд доларів.

"Після врахування цих та інших фундаментальних міркувань, які взяв би до уваги будь-який поінформований покупець і продавець на ринку, чистий капітал пана Трампа значно зменшився б на 1,9–3,6 мільярда доларів на рік", - заявили прокурори.

Суди проти Трампа

Засідання по цій справі розпочнеться 2 жовтня, незважаючи на спроби Трампа відкласти його. Джеймс закликала суддю визнати експрезидента шахраєм ще до засідання.

Крім цього, зараз проти Трампа висунуто звинувачення по 91 пункту в трьох справах. Так, його звинувачують у виплаті 130 тисяч доларів порноактрисі Стормі Деніель, підриві виборів 2020 року та у неправомірному розпорядженні секретною інформацією після того, як він залишив посаду.

А напередодні президентських праймеріз в 2024 році розпочнеться ще один судовий процес - на цей раз стосовно штурму Капітолія.

ЗМІ заявляли, що Трамп може вести кампанію навіть із тюрми, а у разі виграшу - він помилує себе. Сам же експрезидент заявив, що "посадить" своїх політичних ворогів, у разі переобрання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.