ua en ru

Суперник Трампа. Екс-губернатор Арканзасу оголосив про намір балотуватися у президенти США

Суперник Трампа. Екс-губернатор Арканзасу оголосив про намір балотуватися у президенти США Фото: Аса Гатчінсон (twitter.com/AsaHutchinson)

Колишній губернатор Арканзасу Аса Гатчінсон оголосив про намір балотуватися у президенти США від Республіканської партії у 2024 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю ABC News.

"Я прийняв рішення, і моє рішення полягає в тому, що я збираюся балотуватися в президенти Сполучених Штатів", - сказав він, додавши, що офіційне оголошення буде пізніше в квітні.

Гатчінсон також вважає, що Трампу краще зняти свою кандидатуру з президентської гонки після наміру влади висунути йому кримінальне обвинувачення.

"Я не вірю, що він (Трамп - ред.) повинен бути наступним лідером нашої країни", - додав він.

Гатчінсон зазначив, що посада президента важливіша за будь-яку окрему особу: "Тому для посади президента я вважаю, що це надто побічний ефект і відволікання, і він повинен мати можливість зосередитися на належному судовому процесі, і існує презумпція невинуватості".

Зазначимо, що згідно з опитуванням, понад половина республіканців готова підтримати Трампа на президентських виборах у 2024 році попри намір влади висунути йому обвинувачення.

Окрім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оцінив, чи послаблять США підтримку України після виборів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.