ua en ru

Судан звинуватив у контрабанді золота росіянина, який працював із ПВК "Вагнера"

Судан звинуватив у контрабанді золота росіянина, який працював із ПВК "Вагнера" Фото: Судан звинуватив у контрабанді золота громадянина РФ (flickr.com)

Влада Судану звинуватила громадянина Росії у контрабанді золота. Він був начальником служби безпеки Al-Sawlaj, яка пов'язана з ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву юрисконсульта компанії Хуведа Мурсала, яку наводить Bloomberg.

Справа проти начальника служби безпеки за звинуваченням у перевезенні 5 кілограмів незаконного золота є єдиною, яка просувається у Судані.

Раніше повідомлялося, що у Судані у справі про контрабанду золота допитали близько трьох десятків росіян із компанії Al-Sawlaj.

"Розслідування розглядалося як потенційна невдача для амбіцій РФ у багатій на природні ресурси північноафриканській державі. Це також сигналізувало про ескалацію киплячої боротьби за владу між суданськими військовими та повстанцями, що суперничають, чий лідер налагодив тісні зв'язки з Росією", - йдеться у матеріалі.

Компанія у 2021 році купила ділянку землі у фірми, яка пов'язана з ПВК "Вагнера". У Європейській раді заявляли, що Al-Sawlaj пов'язана з ПВК "Вагнера" і є фактичним прикриттям для найманців у Судані.