ua en ru

Судан охопили бої. Сили швидкого реагування пішли проти армії

Судан охопили бої. Сили швидкого реагування пішли проти армії Фото: Судан охопили бої. Сили швидкого реагування пішли проти армії (кадр з відео)

В столиці Судану Хартум й низці інших міст спалахнули бої між армією та силами швидкого реагування.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Anadolu Ajansı.

"Протиріччя, що мали місце між різними силовими структурами африканської країни останніми місяцями, переросли у відкрите збройне протистояння на вулицях Хартума та інших міст Судану", - пише видання.

Зі столиці надходять повідомлення про перестрілки в районах Еркевіт, околицях Генштабу й поруч з резиденцією лідера Суверенної ради генерала Абдель Фаттаха аль-Бурхана.

Зазначається, що обидві сторони використовують важке озброєння, через що над столицею здійснюється густий дим. Зокрема сутички відзначаються й в інших містах, наприклад в Умдурмані, Бахрі та Мараві.

Посольство Туреччини закликало своїх громадян не покидати домівок, а дипмісія рекомендує утриматись від подорожей до Судану без нагальної потреби.

Як пише Reuters, сили швидкого реагування заявили про контроль над міжнародним аеропортом Хартума.

"Журналіст Reuters бачив гармати і бронетехніку, розгорнуті на вулицях, і чув звуки пострілів з важкого озброєння поблизу штаб-квартир як армії, так і сил швидкого реагування", - відзначає видання.

Оновлено о 14:51

Як пише The Africa Report, сили швидкого реагування співпрацюють з російською ПВК "Вагнера". Вони мають спільне підприємство Meroe Gold з видобутку корисних копалин, зокрема золота. Їх співпраця допомогла збільшити запаси золота Центробанку Росії, які були необхідні для витрат на вторгнення в Україну.