ua en ru

Схема з керівником Держспецзв'язку: суд обрав запобіжний захід організатору

Схема з керівником Держспецзв'язку: суд обрав запобіжний захід організатору Фото: ВАКС обрав запобіжний захід організатору схеми з керівництвом Держспецзв'язку (Віталій Носач, РБК-Україна)

Вищий антикорупційний суд вирішив обрати запобіжний захід організатору схеми, в якій брав участь екс-глава Державної служби спеціального зв'язку Юрій Щиголь. Підозрюваного помістили під варту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НАБУ в Telegram.

Суд також надав підозрюваному можливість внести заставу у розмірі 50 мільйонів гривень.

За інформацією Центру протидії корупції, йдеться про підприємця Романа Коваля. У разі внесення застави її зобов'яжуть не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, здати закордонний паспорт, не виїжджати за межі Києва та села Вишеньки.

Справа з керівництвом Держспецзв'язку

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що українські правоохоронці викрили злочинну схему, в якій було задіяно керівництво Державної служби спеціального зв'язку.

Колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень.

За даними правоохоронців, Щиголь та Жора розробили схему заволодіння державними коштами разом з власником групи компаній.

Для цього вони залучили дві підконтрольні компанії, а закупівлю засекретили щоб забезпечити їх перемогу.