ua en ru

Суд арештував головного військкома Рівненської області, який побив військового

Суд арештував головного військкома Рівненської області, який побив військового Фото: Прокуратура (Віталій Носач, РБК-Україна)

Суд сьогодні, 28 липня, арештував головного військкома Рівненської області Сергія Луцюка. Правоохоронці вважають його причетним до побиття військового.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генерального прокурора.

У ДБР також повідомили, що Рівненський міський суд обрав запобіжний захід керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Суд арештував головного військкома Рівненської області, який побив військовогоФото: Суд (t.me/DBRgovua)

Що цьому передувало

Вчора йому було повідомлено про підозри через побиття підлеглого військового. Разом з керівником районного ТЦК та СЦ він побив чоловіка битою та змушував "вимолювати пробачення" на колінах. Усе це знімали на телефон.

Під час обшуків працівники ДБР знайшли у фігуранта вищезгадану биту.

Яке покарання загрожує головному військкому

Посадовцю інкримінують перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

"Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі", - додали у ДБР.

Скандал з колишнім керівником Одеського обласного ТЦК та СП

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова. Його підозрюють у незаконному збагачені під час війни, зловживанні службовим становищем, продажі "білих квитків" та ухиленні від виконання обов'язків.

Після цього в Україні ініціювали масові перевірки військкоматів, а ДБР анонсувало нові підозри.

Крім того, президент України Володимир Зеленський заявив, що 11 областей знаходяться на особливому контролі через перевірки ТЦК.