ua en ru

Столтенберг: Війна РФ проти України виснажила запаси НАТО, слід наростити виробництво

Столтенберг: Війна РФ проти України виснажила запаси НАТО, слід наростити виробництво Фото: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (Getty Images)

Війна, яку Росія веде проти України, виснажила запаси країн-членів НАТО. Їм необхідно наростити виробництво для задоволення потреб нашої держави та забезпечення власної оборони.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив генсекретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Він зазначив, що безпека країн НАТО залежить від технологічної переваги та оборонної промисловості.

Генсек НАТО додав, що війна Росії проти України виснажила запаси Альянсу.

"Нарощування виробництва є необхідним для задоволення потреб України та забезпечення нашої власної оборони. Швидкість і обсяг мають значення. Оскільки Росія знову готується використовувати зиму як зброю війни", - сказав він.

Столтенберг окремо подякував Швеції за її велику фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні, включно з останнім пакетом підтримки у 200 млн доларів на боєприпаси та обладнання.

Запаси країн НАТО

Зазначимо, що наприкінці вересня у НАТО повідомили про початок роботи над планом дій щодо оборонного виробництва, зосереджуючись на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні, що призвело до власного дефіциту.

Альянс зосереджений на посиленні співпраці з приватним сектором, щоб збільшити оборонні потужності.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.