ua en ru

США запровадили санкції проти мережі компаній за торгівлю нафтою з Ірану

США запровадили санкції проти мережі компаній за торгівлю нафтою з Ірану Фото: США запровадили санкції проти мережі компаній за торгівлю нафтою з Ірану (Getty Images)

США ввели санкції проти мережі міжнародних компаній на чолі з турецьким бізнесменом Сітки Аяна, які торгували іранською нафтою в обхід міжнародного ембарго.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Мінфін США.

У партнерстві з іранськими високопосадовцями мережа компаній Аяна сприяла постачанню іранської нафти до Китаю та Росії.

Компанії Аяна укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями на продаж іранської нафти, організовували постачання нафти та допомагали відмивати доходи, приховуючи іранське походження продукції, а також те, що вигоду від цього отримували Корпус вартових ісламської революції.

Крім Аяна, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило до підсанкціонального переліку ще чотирьох фізичних та 26 юридичних осіб, а також заблокувало майно одного судна, пов'язаного з операціями в обхід санкцій.

Нагадаємо, з 5 грудня набуло чинності ембарго Європейського союзу на імпорт морської нафти з території Росії. Крім того, країни G7 та Австралія запровадили цінову стелю на рівні 60 доларів за барель для російської нафти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.