ua en ru

США сповнені рішучості підтримувати Україну у довгостроковій перспективі, - глава Пентагону

США сповнені рішучості підтримувати Україну у довгостроковій перспективі, - глава Пентагону Фото: голова Пентагону Ллойд Остін (Getty Images)

Сполучені Штати мають намір підтримувати Україну у боротьбі з російським вторгненням у довгостроковій перспективі.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст його Послання збройним силам США.

"Одне із завдань США – протидіяти гострій російській загрозі. Незаконне та несправедливе вторгнення РФ в Україну також є атакою на заснований на правилах міжнародний порядок, побудований такою високою ціною з 1945 року. Ми сповнені рішучості підтримувати боротьбу України за свободу у довгостроковій перспективі", - заявив Остін.

За його словами, США не будуть втягнуті у розв'язану Путіним війну, але Вашингтон, як і раніше, сповнений рішучості захищати кожен сантиметр території НАТО.

"Тісно співпрацюючи з нашими союзниками, ми вже зміцнили східний фланг НАТО і продовжуватимемо зміцнювати нашу колективну оборону", - додав він.

Глава Пентагону також зазначив, що колективна підтримка України продемонструвала, чого може досягти коаліція країн, коли вони разом захищають свободу та суверенітет незалежної держави.