ua en ru

США шукають механізми для створення міжнародної місії в Карабаху, - Держдеп

США шукають механізми для створення міжнародної місії в Карабаху, - Держдеп Фото: речник Державного департаменту США Метью Міллер (GettyImages)

США прагнуть розгорнути міжнародну місію в регіоні Нагірного Карабаху, адже це є необхідною умовою для забезпечення гуманітарних потреб місцевого населення.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

"Ми працюємо з нашими союзниками й партнерами над тим, яким буде найкращий механізм для реалізації цього", - сказав Міллер.

Місія стосуватиметься питань гуманітарної допомоги і задоволення гуманітарних потреб у регіоні. Він також нагадав, що держсекретар США Ентоні Блінкен порушував це питання у розмові з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

"Уряд Азербайджану теж висловився на підтримку міжнародної місії", - сказав Міллер.

Однією з причин, чому Баку підтримали ініціативу є те, що її просували США.

Конфлікт між Азербайджаном та Нагорним Карабахом

Минулого понеділка азербайджанські війська відновили бойові дії у Нагірному Карабасі під виглядом антитерористичної операції. Азербайджан вимагав виведення вірменських військ та розпуску "уряду" Нагірного Карабаху.

Азербайджанська армія швидко взяла під контроль дорожні вузли й висоти, тому вже 20 вересня влада Нагірного Карабаху капітулювала через важкі втрати.

Зазначимо, що станом на вечір 27 вересня, територію невизнаного Нагірного Карабаху покинуло понад 53,6 тисяч вірмен.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.