ua en ru

США у понеділок оголосять про новий пакет допомоги для України, - Reuters

США у понеділок оголосять про новий пакет допомоги для України, - Reuters Фото: США у понеділок оголосять про новий пакет допомоги для України (Getty Images)

У понеділок, 3 квітня, Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги для України на суму 2,6 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Джерела видання повідомляють, що пакет може включати радари повітряного спостереження, протитанкові ракети і паливозаправники.

Також пів дюжини типів боєприпасів, включно з танковими, очікуються у списку озброєння, який може бути остаточно затверджено цими вихідними.

Американські чиновники повідомили виданню, що вартість і конкретне обладнання в пакеті можуть змінитися.

До списку також планують включити високоточні авіаційні боєприпаси, обладнання для наведення мостів, яке Україна використовуватиме для штурму російських позицій, евакуатори для допомоги виведеній з ладу важкій техніці, такій як танки, і додаткові снаряди для NASAMS.

Нагадаємо, Україна домовилася з МВФ з приводу чотирирічного пакета фінансування на 15 млрд доларів.

Крім того, США мають намір передати Україні 7,4 млрд доларів фінансової допомоги до вересня 2023 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.