ua en ru

США готові до "креативу" у питанні звільнення журналіста WSJ та екс-морпіха, - ЗМІ

США готові до "креативу" у питанні звільнення журналіста WSJ та екс-морпіха, - ЗМІ Фото: Еван Гершкович, журналіст WSJ (GettyImages)

У Білому домі відкриті до "креативних" рішень, аби досягти угоди щодо звільнення журналіста Евана Гершковича та колишнього військового Пола Уілана. Їх в Росії звинуватили у так званому "шпигунстві на користь США"

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

"США відкриті до креативних рішень щодо досягнення угоди як щодо Вілана, так і щодо Гершковича", - інформує видання, посилаючись на неназваного високопоставленого чиновника з Білого дому.

При цьому чиновник акцентував, що пропозиції мають відповідати законам.

"Це має бути у межах того, що є легально доступним, ми постійно шукаємо, що може бути актуальним або корисним", - повідомило джерело.

Видання зазначає, що затримання журналіста Гершковича привернуло до себе пильну увагу. При цьому переговори щодо Уілана, який є колишнім морським піхотинцем США, зайшли в глухий кут на різних етапах, коли російські посадовці продовжували вимагати в обмін те, чого США не могли дати.

Як додає видання, за таких умов навряд чи буде легко укласти угоду за участю трьох чи більше країн.

Нагадаємо, нещодавно російські силовики затримали в Єкатеринбурзі громадянина США Евана Гершковича, журналіста газети The Wall Street Journal. Його звинуватили у шпигунстві.

Додамо, що лідери обох партій сенату США у спільній заяві закликали російську владу негайно звільнити незаконно затриманого американського журналіста.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.