ua en ru

У США деякі конгресмени готові відкласти канікули заради допомоги Україні, - WP

У США деякі конгресмени готові відкласти канікули заради допомоги Україні, - WP Фото: у США деякі конгресмени готові відкласти канікули заради допомоги Україні (Getty Images)

Деякі представники Конгресу США готові відкласти різдвяні канікули, щоб ухвалити фінансування допомоги Україні. Канікули починаються вже 14 грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

За даними видання, деякі американські законодавці заявили, що Конгрес повинен залишитися у Вашингтоні наступного тижня, щоб продовжити обговорення угоди щодо України.

"Ми не повинні йти звідси, поки не з'ясуємо, як подолати наші розбіжності, щоб підтримати та продовжити наше фінансування для України", - сказав сенатор Майкл Беннет.

Сенатор-демократ наголосив, що "час закінчується", а переговори стануть важчими, якщо конгресмени роз'їдуться на канікули.

Сенатор від Республіканської партії Мітт Ромні розкритикував президента США Джо Байдена за його "пасивність" у цьому питанні.

"Моя порада Білому дому така: президент взяв на себе зобов’язання перед Зеленським. Щоб виконати це зобов’язання, їм потрібно буде забезпечити безпеку кордону", - заявив він.

Додамо, що після 14 грудня обидві палати Конгресу США підуть на різдвяні канікули. Вони триватимуть близько місяця. У конгресі припускають, що ухвалити допомогу Україні до канікул не вдасться.

Візит Зеленського у США

Президент України Володимир Зеленський на початку цього тижня прибув до Вашингтона на тлі того, що у Конгресі не можуть ухвалити фінансування допомоги Україні. Питання блокують республіканці, вимагаючи натомість посилити захист кордону з Мексикою.

У ході візиту Зеленський зустрівся з лідерами Демократичної та Республіканської партії в Конгресі, а також зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном.

Крім того, відбулася зустріч Зеленського та Байдена у Білому домі. Детальніше про неї - у нашому матеріалі.