ua en ru

Сирський та генерал французької армії обговорили ситуацію на фронті в Україні

Сирський та генерал французької армії обговорили ситуацію на фронті в Україні Фото: головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський (president.gov.ua)

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову з начальником Об'єднаного штабу Збройних сил Франції генералом Тьєрі Бюркаром.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сирського.

"Провів телефонну розмову з начальником Об‘єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом армії Тьєрі Бюркаром", - сказано у повідомленні.

Військові обговорили ситуацію на полі бою в Україні. Зокрема, питання того, що на цей час Силам оборони України вдалося стабілізувати обстановку на сході України.

"Подякував Уряду Французької Республіки та французькому народові за постійну та послідовну підтримку України. Окремо висловив вдячність за надану допомогу з підготовки українських військовослужбовців на території Франції", - написав Сирський.

Ідея Макрона про відправлення військ

Раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що НАТО може ввести війська для допомоги Україні. Це викликало дискусії серед союзників України.

Франція пізніше пояснила, що не йдеться про безпосередньо відправку військ для участі у бойових діях. Деякі країни НАТО заявили, що готові розглянути таку можливість. Йдеться про Литву, Латвію, Естонію та Канаду.

Більшість країн не підтримали позицію Макрона. Більше того, як пишуть західні ЗМІ, неочікувана заява Макрона викликала ще більшу неприязнь між ним та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.