ua en ru

Шольц - народу після рішень щодо танків: Наша ціль - не дати РФ рушити кордони силою

Шольц - народу після рішень щодо танків: Наша ціль - не дати РФ рушити кордони силою Фото: канцлер Німеччини Олаф Шольц (Віталій Носач, РБК-Україна)

Уряд Німеччини гарантує своїм громадянам безпеку та закликає довіряти рішенню щодо передачі Україні танків Leopard 2. Оскільки наша мета одна - не дати РФ рушити кордони силою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольц, яку цитує Stern.de.

"Багато громадян сильно занепокоєні. Звичайно, ви хочете миру в Європі, щоб війна не ставала ближчою, щоб уряд і канцлер зберігали нерви. Саме це я вам обіцяю, довіртеся уряду і мені. Ми приймаємо рішення, які завжди зважуються і узгоджуються на міжнародному рівні", - заявив Шольц, звертаючись до громадян Німеччини.

Він наголосив, що з початку російського вторгнення в Україну його уряд завжди керувався трьома основними лініями.

"А саме: робити те, що необхідно, щоб підтримати Україну, уникати ескалації, оскільки між Росією і НАТО не може бути війни і діяти в координації з союзниками Німеччини, зокрема США", - каже Шольц.

За його словами, саме цими принципами він керувався і при прийнятті рішення про постачання в Україну основних бойових танків Leopard.

"Наша мета зрозуміла: не дати Росії обійтися силовою зміною кордонів. Я вам обіцяю, що ми завжди пам'ятаємо про безпеку Німеччини", - підкреслив Шольц.

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини ухвалив історичне рішення, офіційно оголосивши про передачу Україні своїх танків Leopard 2 та дозволив іншим країнам їх реекспорт.

Згодом вже низка країн доєдналася до коаліції допомоги щодо танків, за останніми підрахунками, Україна може отримати від союзників щонайменше 321 танк.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.