ua en ru

Що буде з курсом долара: прогноз на початок наступного року

Що буде з курсом долара: прогноз на початок наступного року Фото: курс долара може зрости через підвищений попит на валюту (Віталій Носач, РБК-Україна)

Рівень міжнародної фінансової підтримки дозволяє НБУ на горизонті найближчих місяців продовжувати притримуватись політики фіксованого курсу. Проте підвищений попит може призвести до зростання курсу на готівковому ринку.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Юрій Крохмаль, керівник служби продажу казначейських продуктів банку "Авангард".

"Не дивлячись на те, що темпи продажів з валютних резервів наразі пришвидшились і, скоріш за все, в січні також будуть високими, НБУ може зберегти офіційний курс, а разом з ним і коридор торгів на міжбанку на теперішньому рівні", - сказав він.

За його словами, зв’язок готівкового сегменту валютного ринку з міжбанківським валютним ринком зараз суттєво обмежений, через що фактори сезонного підвищення попиту на імпортні товари (споживчі товари, енергоносії, тощо) мають обмежений вплив на курс в обмінниках.

"Але не виключено, що від притоку гривні в кінці року буде пожвавлення попиту в готівковому сегменті і певне здорожчання долара в обмінниках", - прогнозує експерт.