Вживання сирого борошна може бути небезпечним. Існує ризик бактеріального зараження, тому варто завжди термічно обробляти продукт перед споживанням.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
За даними Управління з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (FDA), сире борошно не проходить термічну обробку, тому в ньому можуть залишатися бактерії..
Борошно виготовляється із зерна, вирощеного на полях, де воно може піддаватися впливу різноманітних шкідливих бактерій, таких як сальмонела та кишкова паличка. Обробка, яку проходять рослини для перетворення зерна на борошно, не вбиває бактерії.
Вживання зараженого борошна може спричинити харчове отруєння: діарею, нудоту, блювання, спазми живота.
Дослідження, опубліковані на Food Safety News, підкреслюють той факт, що споживання сирого борошна становить реальну загрозу для здоров'я населення.
Фактично, CDC перераховує сире борошно як одну з шести основних груп продуктів, які можуть спричинити харчове отруєння.
У Центрі контролю та профілактики захворювань назвали кілька порад щодо безпечного поводження із сирим борошном:
На щастя, існує спосіб зробити сире борошно безпечним для вживання. Нагрівання його перед додаванням до рецепта знищить будь-які бактерії.
Щоб термічно обробити борошно, помістіть борошно в миску, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і готуйте в мікрохвильовій печі приблизно одну хвилину.
Це має довести борошно до 74°C і знищити будь-які бактерії, які можуть спричинити харчові отруєння. У духовці розподіліть борошно на деку та випікайте при температурі 150°C протягом 10 хвилин. Повністю охолодіть перед використанням.
Горіхове борошно, таке як мигдальне та кокосове, зазвичай безпечне для вживання сирим.
Вас може зацікавити: